5 tips voor spontane bruiloft foto’s

5 tips voor spontane bruiloft foto’s

Spontane trouwfoto’s op een bruiloft zijn de beste, omdat ze u echt herinneren aan dat onvergetelijke moment op de bruiloft. Hoe werkt dat? De sleutel tot succes is om geen aandacht te besteden aan de fotograaf en om te ontspannen en te genieten. Dit genereert de mooiste en meest natuurlijke trouwfoto’s. Hieronder staan wat tips en tricks zodat u kunt zorgen voor spontane trouwfoto’s op uw bruiloft! Lees snel verder!

 

Spontaan trouwfoto’s maken op uw bruiloft? Dit is best moeilijk in 2021. Dankzij bijvoorbeeld Instagram zijn we ons steeds meer bewust van ons uiterlijk en de uitstraling van de trouwfoto’s. Wat is mijn beste kant? Welke houding is het charmantst? Lachend of serieus? Wanneer een bruidsfotograaf zijn enorme telelens op u richt, kunnen deze problemen allemaal aan de oppervlakte komen. Maakt u zich  geen zorgen, uw bruidsfotograaf zal u geruststellen met het feit dat de aanwezigheid van elkaar het belangrijkste is. De bruidsfotograaf zorgt ervoor dat de mooiste momenten perfect worden vastgelegd.

Tip 1: Laat de fotograaf het denkwerk doen

99% van de stellen heeft geen ervaring met poseren voor de camera. Tijdens kennismakingsgesprekken merkt een fotograaf vaak dat voor de camera staan niet een activiteit is wat iedereen leuk vindt. Sterker nog, soms hebben koppels juist last van angst. Dat komt omdat ze een bepaald fotografisch beeld hebben. Bijvoorbeeld poseren, doen alsof en zich ongemakkelijk voelen. Dit is ook een van de redenen waarom veel stellen van tevoren een oefenshoot boeken. Op die manier is het bruidspaar al wat relaxter en maakt zich minder zorgen om de fotograaf. 

Tip 2: In beweging

Stilstaan en poseren werkt niet. Trouwfoto’s maakt u niet zo spontaan. U krijgt spontane foto’s door middel van reacties. Iemand zegt iets, er gebeurt iets en dan ontstaat er een spontane reactie. Eerst is het goed om ontspannen te zijn, want dan let u niet meer op hoe de foto’s worden gemaakt. Op deze manier poseren jullie onbewust en zijn jullie alleen maar met elkaar bezig. 

Tip 3: Snuffel aan elkaar

Deze techniek klinkt misschien vreemd, maar leidt wel tot de mooiste trouwfoto’s. Snuif aan elkaars gezicht, nek, haar of schouders. Blijf gewoon heel dicht bij elkaar en blijf langzaam bewegen. U kunt het snuffelen ook afwisselen met lieve kusjes. En als U wilt mag een beetje kletsen ook natuurlijk. Niets is verplicht en alles mag tijdens de opnames. Maar vaak schieten ze in de lach wat de mooiste foto’s oplevert! “

Tip 4:  De ‘assistent’

Het is het beste als iemand zich vertrouwd en op zijn gemak voelt. Deze persoon, zoals een moeder, zus, getuige of vriend(in), kan bijvoorbeeld helpen bij het rechttrekken van kleding of bij het bijwerken van make-up. Maar kan ook helpen bij het ontspannen van bewegingen en dienen als focuspunt. Wanneer het stel naar deze persoon kijkt, zijn hun gezichtsuitdrukkingen meestal natuurlijker dan wanneer ze naar de horizon of struiken kijken.

Tip 5 Neem de tijd, maar niet te veel

Deze techniek is tweeledig. Allereerst is het belangrijk dat u tijd besteedt aan fotograferen. Neem de tijd om te ontspannen. Ten tweede bepaalt licht het moment voor de foto’s. U kunt het beste een opnameduur afspreken rond zonsopgang of zonsondergang (het hangt natuurlijk af van het seizoen van uw huwelijk ;-)) zodat uw foto’s spontaan zijn en u hier een super romantisch gevoel bij krijgt! 

Deel dit bericht:

Add comment