Wat is het beste moment voor het maken van de trouwfoto’s?

Wanneer is het beste moment om trouwfoto’s te maken op uw trouwdag? Veel bruiden en bruidegommen kiezen ervoor om dit voor de ceremonie te doen, maar is dit een goed moment? Waar moet u op letten? Deze vragen kunnen alvast beantwoord worden! Er is namelijk geen specifiek moment het beste om een trouwfoto te maken! Natuurlijk is een moment met jullie samen erg leuk, maar vergeet niet: de trouwfotograaf maakt de hele dag foto’s!

 

Vaak is een te duidelijk gemaakte foto niet de leukste. Dit is eerder een speciaal moment tussen jullie twee op deze dag. Deze foto is dan een uniek en gedenkwaardig moment van de dag die vastgelegd wordt. Onderschat daarom niet de kleine momentjes tussendoor, want deze momenten zijn het meest spontaan van de hele dag! De mix tussen deze verschillende momenten zorgen voor een mooie samenstelling die de mooiste herinneringen van deze dag zullen koesteren.

Tijd en licht tijdens de bruiloft

Als het weer het toelaat, kiezen steeds meer stellen ervoor om buiten te trouwen. Dit is geweldig voor trouwfoto’s, want natuurlijk licht is het mooiste! U moet van tevoren de stand van de zon tijdens de ceremonie controleren. Het is voor niemand goed om direct zonlicht te hebben, het is vervelend voor jullie als stel en voor uw gasten. Als jullie buiten gaan trouwen, is de beste tijd voor de ceremonie eigenlijk het einde van de dag. Op deze manier is het zonlicht het beste en kijkt niemand tegen de felle zon in!

Spontane trouwfoto’s

Spontane trouwfoto’s zijn het beste, dus laat uw bruiloft niet te veel leiden door de ceremoniemeester of weddingplanner. Het is namelijk zonde als uw hele dag volgens een soort script loopt en er geen tijd is voor spontane momenten, zoals even knuffelen met vrienden. Het belangrijkste is; ontspan, geniet van elk moment en probeer u geen zorgen te maken of alles wel goed gaat. Op deze manier blijft u heerlijk rustig en ontspannen en dit zal ook terug te zien zijn in de trouwfoto’s.

Wel doen en niet doen

Waar moet u op letten bij het maken van foto’s op uw bruiloft? Of nog belangrijker, wat moet u proberen te vermijden? Hieronder zijn een aantal tips op een rijtje gezet voor u! Dus leun achterover en volg deze exclusieve trouwfoto-tips!

Doen:

  • Kijk van tevoren goed naar het portfolio van de trouwfotograaf. Op deze manier kunt u de stijl van de fotograaf het beste begrijpen en kijken of deze bij u past. 
  • Investeer in uw trouwfotograaf. De trouwdag zelf is natuurlijk al een flinke investering is en veel geld gaat kosten, maar het is erg belangrijk om deze bijzondere dag correct vast te leggen! Trouwfoto’s zijn een van de weinige tastbare dingen die overblijven van de trouwdag
  • Zorg dat u buiten de foto’s om ook nog vrije tijd hebt. Op deze manier zal u ook nog tijd hebben om te genieten van wat u allemaal overkomt op deze dag.  
  • Houd er rekening mee dat uw kleding vuil kan worden, vooral als u van plan bent om buiten trouwfoto’s te maken. Fotoshoots kun je daarom het beste na de plechtigheid regelen, zodat uw kleding nog schoon is tijdens de ceremonie. Daarnaast hoeft u zich geen zorgen te maken over het vervuilen van uw kleding, want u kunt de trouwjurk professioneel laten reinigen zodat deze als nieuw in de kast verdwijnt.
  • Uiteindelijk duurt het minstens 15 minuten tot een half uur om foto’s te maken. Het mooiste licht is tijdens golden hour, maar dit is helaas niet altijd mogelijk aangezien er niet elke dag goud licht is of uw bruiloft is op een ander tijdstip. 

Niet doen: 

  • Pinterest-moodboards naar je trouwfotograaf sturen. Natuurlijk kunt u leuke ideetjes bedenken voor trouwfoto’s, maar kies altijd een trouwfotograaf op basis van zijn of haar portfolio en fotografische vaardigheden en heb er vertrouwen in dat hij of zij de mooiste momenten van de bruiloft zal vastleggen op een manier die bij jullie past;
  • Als de fotograaf de lens op u richt, doe dan geen ‘fake smile’. Het beeld dat ontstaat bij de eerste spontane reactie is veel beter dan een geforceerde glimlach.
  • Niet te vaak van plek wisselen. Dit is zonde van de tijd van de fotograaf. Dus het is beter om van tevoren te kijken naar mooie plekken voor foto’s, zodat er geen tijd verloren gaat aan een plek zoeken.
  • Fotograaf vertellen wat hij/zij moet doen. Vertrouw je fotograaf, hij of zij zal doen waar hij / zij het beste in is en zal proberen elk speciaal moment vast te leggen. Heeft u een paar foto’s die u absoluut wilt? Informeer de fotograaf voor de bruiloft en hij of zij zal het overwegen.

Bruiloften worden altijd geassocieerd met mooie en emotionele momenten. Het is belangrijk om zoveel mogelijk van die mooie momenten vast te leggen. Daarnaast heeft u misschien ook echte juweeltjes nodig die aan de muren van uw huis kunnen worden gehangen. Een professionele trouwfotograaf zorgt ervoor dat over beide geen zorgen hoeft te maken! Hopelijk helpen deze handige tips u en kunt u nog lang genieten van deze beelden. Last but not least, het belangrijkste is en blijft: genieten en ontspannen! Dit levert de mooiste en meest natuurlijke trouwfoto’s op!

Deel dit bericht:

Add comment